Saudi Council of Engineers Office Building

    Kingdom of Saudi Arabia

    This landmark downtown office building designed to house Saudi Council of engineers Headquarters.The design takes into consideration the relationship with the environment and the surrounding neighborhood buildings. The Headquarters building’s design features include natural lighting for 100 percent of employees, downtown views, open offices, a state-of-the-art energy management system. The skin of the building plays a dual role: on one hand it is the semi opened pattern that allows the view through it, and on the other hand, the patterned skin is casting shadows on the full glass curtain wall behind which helps dramatically reducing the energy nodded to cool the building.

    Back to Top

    Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.